Zamieszczone przez AdamB
Szukam specjalisty od diagnostyki i napraw zawieszenia
Zwiń
X
-
Szukam specjalisty od diagnostyki i napraw zawieszenia
Witam,
Kiedyś zdarzyło mi się wjechać przednim lewym kołem w dość dużą dziurę. Po tym zdarzeniu podskoczyłem do znajomego mechanika na oględziny. Okazało się, że to koło jest trochę mocnej pochylone do wewnątrz, tj. powinno być -37' +/- 30' a koło miało 1o10'. Znajomy mechanik postawił diagnozę, że wygięty został amortyzator i zarekomendował, ze względu na niewielką odchyłkę od dopuszczalnej normy i koszty, olanie tematu. Tak też uczyniłem.
Jednak ostatnio przy okazji kilku innych napraw, wymiana tarcz i klocków hamulcowych oraz tulei wahacza, skusiłem się na wymianę amortyzatorów. Niestety wymiana amortyzatorów nie pomogła na pochylenie koła. Ponadto okazało się, że nieprawidłowe jest też wyprzedzenie sworznia zwrotnicy. Co gorsza, odchyłek kątów nie dało się zregulować.
W związku z powyższym poszukuję specjalisty od diagnostyki i napraw zawieszenia. Jako specjalistę rozumiem takiego człowieka znającego zasady funkcjonowania mechanizmów, którymi się zajmuje.
Pozdrawiam,
-
-
DGW ma od pewnego czasu geo, u Ciebie pewnie będzie wahacz do wymiany... Na pewno temat dobrze i $ensownie ogarnie kolega Emil, powołaj się na Darka od S2.
WEGNER OPONY PIASTÓW
Komentarz
-
Komentarz